wt-1.jpg Furkan Dergisi Furkan Dergisi
Zaman: 06 Eyl 2010, 21:41

Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3
 "Golge" 
Yazar Mesaj

Yeni mesaj Re: "Golge"
Sayın Aragorn, fikirlerinizi neden net olarak ortaya koymuyor da, binbir dağda geziyorsunuz, anlamak mümkün değil...

Durun, onu ben yapayım sizin yerinize, iyice anlaşılırsanız, daha sağlıklı bir ortam oluşur:

- Herkes, anadilini en iyi şekilde öğrenmeli. (o.k)
- Herkes, anadilinde başka en az iki dil bilmeli. (o.K.)
- Kürsi, "yaşasın Türkçe mürkçe" derken, kendi dil bilmezliğini idelleştirmeye çalışıyor. (not o.K)
- Tornacının ve tesviyecinin çocuğu cumhurbaşkanı olmamalı; sanayicinin ve iş adamının çocuğu olmalı (not o.k.)
- Mevcut cumhurbaşkanının yerel şivesi var. ( I'm not interested)

Tezleriniz bunlar mı yani? Doğru mu anlamışım sizi. Yanlış anladıysam, sizin ifadenizin net olmayışından olabilir mi?

.........

Kürsi'nin ne dediğini gayet iyi anlıyoruz. Dünya dilleri üzerinde, anadilimiz üzerinde İngilizce'nin kurduğu tahakküme hayır! Günümüz gençliği arasında, benim parantez içi eklemelerime benzer İngilizce gösterileri almış başını gitmiştir. İngilizce gösterisi, Türkçeye ihanettir. İngilzce bilmeyen, eksik değildir. İngilizce bilmeyene ve İngilizce bildiği halde gösteri yapmayana ne mutlu!

Yani burada problem, herhangi bir yabancı dil ile değil, İngilizce iledir. Oktay Sinanoğlu'na bu hususta hak verdiğini söylüyor. Ben de bu görüşteyim ama sizin sırf bu İngilizce tahakkümü üzerine görüşünüz, yazdıklarınızdan anlaşılmıyor.

Gelelim, tornacının oğlu cumhurbaşkanı olmalı mı, olmamalı mı, hususuna... Neden olmasın? Bizim anladığımız aristokratlık kanda değil, ruhtadır. Kölenin oğlu Sahabi oluyor da, marangozun oğlu Peygamber oluyor da, Cumhurbaşkanı niye olmasın?
Mesele, ayaktakımı arasında doğmakta değil, kaymak tabakada doğsa bile ayaktakımı ruhunu taşımaktadır. Nitekim günümüzde servet sahibi olmayanların milletvekili olamaması, sizce ideal bir durum mudur? Yerel şivesini değiştiremeyenler, sizce Meclisten içeri alınmamalı mıdır?

Nedir, açık konuşun...

27 Nis 2010, 13:58
Profil Özel mesaj gönder E-posta
Kullanıcı avatarı

Eklenti:
cem.jpg
cem.jpg [ 29.57 | 174 kere görüntülendi ]

27 Nis 2010, 18:53
Eski üye

AraGorN yazdı:

Bir, idealin peşinde olmak vardır, bir de içinde bulunulan durumu ideal olarak sunmak...
Bu sözlerinizle keleminizi kırıyor ve çay ve sigara borcunuzu, temyiz yolu kapalı olmak suretiyle ikiye çıkarıyorum...

Çay ve sigara borcum vardı size değil mi? Zamanaşımına uğramadı mı hala o?

jaguar yazdı:

- Kürsi, "yaşasın Türkçe mürkçe" derken, kendi dil bilmezliğini idelleştirmeye çalışıyor. (not o.K)

Yalnız, ben gerçekten Türkçe'den başka dil bilmiyorum. Ben İngilizce öğrenmeye birkaç defa heves ettim ama, her defasında bana çok zor geldi ve bıraktım. Yıllardır da elimi sürmedim.

Fakat burada söylediklerimi kendi eksikliğimi idealize etmek için söylemediğimi anlamak için, İngilizce bilmek değil de, bir parça iyiniyetli olmak gerekir.

İngilizce bilmek, şüphesiz iyi bir şeydir. Fakat bu, sınırlı bir çevre içinde kalmalıdır. Bütün toplumun İngilizce bilmesi, hiç iyi bir şey değildir. Bu, bizim gibi haysiyetini arayan toplumlar için, öldürücü bir darbe olur; ancak, Kanada gibi müstemleke toplumlarını abad edebilir.

Bu hususta en önemli örnek, Fransızlar'dır. Fransızlar -ki dilleri İngilizce'den beş on misli daha güzel- İngilizce'nin tahakkümünden dillerini kurtarmak için, İngilizce'yi toplumlarında yaygınlaştırmamaya, bilseler bile konuşmamaya gayret gösterirler. Bunda biraz Fransız kibri de vardır ama, müdafaadakiler için kibir lüzumlu bir şeydir.

Sonra İspanyolca konuşan Latinler de, İngilizce'yi bilse de konuşmamak için, üstelik Amerika gibi bir toplumda, çaba gösterirler. Çünkü;

Bugünkü İngilizce salgını, bir fırtınaya benzer; gelip geçicidir, ancak ondan kendini koruyamayanlara kalıcı tahribatlar verdirebilir.

27 Nis 2010, 22:46

Kenarda bulunsun :

Amerika'da Yahudi-Hıristiyan-Müslüman Düğünü

Şimdi sizi bir düğüne götürmek istiyorum. 2008 yılında Amerika’da yapılan bir düğüne. Yahudi-Hıristiyan aileden gelen Sharon Watkins ile Müslüman Tuğrul Keskin’in düğünü. (Daha fazla bilgi almak için Weddingfire, Travelersjoy, Revendelisheva bağlantılarına bakabilirsiniz.)

Kim bu Tuğrul Keskin diyeceksiniz?

Damat Tuğrul’un esas soyadı Keskingören. İstanbullu, Üsküdar Doğancılar’dan. Üsküdar Halide Edip Adıvar Lisesi mezunu. Lise dönemini bilmiyorum ama ABD’deki Üniversite hayatı ve yaşamı bir hayli karışık.

PKK’nın Washington’daki üst düzey temsilcisi Kani Gulam ve Amerikan Kürt Enformasyon Örgütü–AKIN’dan tutun, Türk istihbarat birimlerine, Ebulfeys Elcibey’den, Iraklı, İranlı Türkmen Liderlere, bir cinayete kurban giden Necip Hablemitoğlu’na kadar uzanan karmaşık ilişkiler. Hem istihbarat elemanı, hem Akademisyen, hem Gazeteci hem de AYDINLIK’ın ABD Temsilcisi. Ayrıca “Açık İstihbarat” isimli sitenin yazarlarından. Bir cinayete kurban giden Necip Hablemitoğlu, “Cumhuriyete Aydın İhanetinin Belgesi ve Düşündürdükleri” adlı yazısında Tuğrul Keskingören ve bazı diğer kişiler için şöyle diyordu:

“En önemlisi de, Türkiye'de espiyonaj, ajitasyon faaliyetleri dahil her türlü etnik ve mezhepsel kışkırtıcılık içinde yer alan yabancı vakıf temsilciliklerinin karşılıkları mutlaka bu ülkelerde açılmalıdır. Örneğin, Almanya'da, Türk Devleti'nin himayesinde bir "Türkiye Araştırmaları Merkezi", Türkiye'de de bir "Almanya Araştırmaları Merkezi" süratle açılmalıdır. Adı her ne olursa olsun, "merkez", "enstitü", "vakıf temsilciliği" gibi akademik oluşumlar, Fransa, İngiltere ve özellikle de ABD'nde harekete geçirilmelidir. Bu görevler için Türkiye'ye bağlılığını fazlasıyla kanıtlamış Atilla Ongun, Tamer Bacinoğlu, Dr. Yağmur ve Dr. Buğra Atsız, Tuğrul Keskingören gibi konularının uzmanı Cumhuriyet aydınları mevcuttur. ABD'ndeki "Türk Araştırma Merkezi", CIA ve Fethullahçıların yönlendirdikleri akademisyenlerin yanı sıra, yanlış seçim ve hatalı yönetim nedeniyle sadece para yutan, hantal, işlevsiz bir kuruma dönüşmüştür.”

Tuğrul Keskingören ve diğerleri biliniyor da, Atatürkçü Düşünce Derneği yayınlarında "Arlington'da faaliyet gösteren ‘Turkish Cultural and Political Center’ın yöneticisi" olarak bilinen, 1.nci Ergenekon İddianamesinde de ismi geçen “ismi var, cismi yok Atilla Ongun” kim?

İddianamenin 1422 ve 1423 sayfalarında, Ümit SAYIN'a ait bilgisayarda "silinmiş Chat kayıtları" bölümünde yer alan Ümit SAYIN ve ADNAN AKFIRAT arasında 24.02.2001 tarihinde gerçekleştirilen MSN görüşmesinde şu hususlar yer alıyor:

“KTB'nin etkisinin beklenenden daha fazla olduğu, Ümit SAYIN'ın Amerika'dan Türkiye'ye gelmesini Masonlar ve diğer unsurların engelleyebileceğini, bu durumu Ümit SAYIN'ın Doğu PERİNÇEK'e bildirdiğini, Ümit SAYIN'ın belli bir dönem masonların içinde bulunduğunu, Masonların bütün pisliklerini ve üçkağıtlarını bildiğini, Adnan AKFIRAT ve Ümit SAYIN'ın ULUSAL Kanal'a görüntü ve bağlantı bulmak için çaba gösterdikleri, Ümit SAYIN'ın son 2 yıldır KTB ile uğraştığını, Ümit SAYIN'ın Adnan AKFIRAT'a Atilla ONGUN'un Mart ayında Türkiye'ye geleceğini bildirerek kendisi ile temasa geçip geçmediğini sorduğu, Adnan AKFIRAT'ın şahsın henüz kendisi ile temasa geçmediğini, Ümit SAYIN'ın Atilla ONGUN'un MHP'ye çalıştığını ve dikkatli olunması gerektiği şeklinde Adanan AKFIRAT'ı uyardığı, Atilla ONGUN'un HABLEMİTOĞLU ile iyi arkadaş olduklarını, HABLEMİTOĞLU'nun kime çalıştığının belli olmadığını, her taraf ile bağlantısının olduğunu, Doğu PERİNÇEK ile yaptığı görüşmede iyi gelişmeler olduğunu öğrendiğini, DARBE olasılığının arttığını”...

Atilla Ongun, Tuğrul Keskingören’in takma adı olmasın? Ne dersiniz...

http://www.atin.org/detail.asp?cmd=arti ... icleid=513

26 Haz 2010, 13:41

ÜMİT SAYIN’IN, ZEKERİYA ÖZ’E YAZDIĞI MEKTUPLAR

Ergenekon davasının sanığı Ümit Sayın tahliye vaadiyle gizli tanık oldu. Gizli Tanık Anadolu adıyla diğer sanıklar hakkında iftiralarda bulundu. Peki, Ümit Sayın tahliye olamayınca Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e neler söyledi. Ümit Sayın’ın savcı Öz’e mektupları dava dosyasına girdi. Metuplar Sayın ile Savcı Öz arasındaki anlaşmayı ve ilişkiyi gözler önüne seriyor. Ümit Sayın’ın yazdığı son mektuptan sadece bir kaç hafta sonra tahliye olması da oldukça manidar.

“Sayın Savcım, Mayıs 2009′da yanınıza gelerek gizli tanık olarak ifade verdim. Mahkeme tarafından dinlendikten sonra tahliye olabileceğimi söylemişştiniz. Gizli tanık olduğuma ve 221. maddeden faydalandığıma göre ivedilikle tahliye olmak istiyorum. Acilen gizli-kapalı bir oturumda dinlendikten sonra tahliye olmak istiyorum. Eğer yardımlarınızı esirgemez tahliye konusunda bana yardımcı olursanız minnettar kalırım.”

Gizli tanık olduktan sonra Ergenekon tutukluları aleyhine ifadeler vererek tahliye olan ergenekon sanığı Ümit Sayın’ın savcı Zekeriya Öz’e yazdığı mektuplar dava dosyasına girdi. Mektuplar, Ümit Sayın’ın tahliye vaadine inandırılıp, nasıl gizli tanık yapıldığını ortaya koyuyor. Ümit Sayın savcı Öz’e 13 ekim 2009′da yazdığı mektupta “Tahliye olacağımı söylemiştiniz, ama olmadım. Yardım edin! diyor. Sayın tahliye kararlarını sanki Savcı Zekeriya Öz veriyormuşçasına “yardımcı olabileceğinizi biliyorum” demeyi de ihmal etmiyor.

Ümit Sayın bu mektubundan fayda bulamayınca ikinci bir mektup kaleme alıyor. Sayın, 20 Ekim 2009 tarihli bu mektupta da hala neden tahliye olmadığını soruyor.

“Defalarca kapalı bir oturumda dinlenmek için mahkeme başkanlığına yazdıysam da bir netice alamadım. Karışılıklı görüşmemizde, dinlendikten sonra tahliye olabileceğimi söylemiştiniz. 21 aydır cezaevindeyim, artık dayanacak takatim kalmadı!”

Ümit Sayın bu mektubundan sonra da tahliye olmuyor. 16 gün sonra, yani 6 Kasım’da bir mektup daha kaleme alıyor. Ümit Sayın bu mektupta tahliyesiyle ilgili mahkemeye de defalarca mektup yazdığını itiraf ediyor.

“Siz 221. madde kapsamına girdiğimi, dinlendikten sonra tahliye olacağımı, bu bilgileri daha önce vermiş olsam, çoktan tahliye olmuş olacağımı söylemiştiniz. Sayın Savcı Mehmeti Ali Pekgüzel bir kaç kez gizli tanık Anadolu’nun dinlenmesini talep ettiyse de bu konuda mahkeme net bir karar almadı. Ben mahkemeye defalarca durumu anlatan ve dinlenme isteğimi yineleyen dilekçeler yazdım.”

Ümit Sayın savcı Öz’den ısrarla tahliyesini istiyor. 16 Kasım’da yazdığı bir diğer mektupta da aynı konuları hatırlatıyor. “Gizli tanık oldum, daha neden buradayım diye yakınan Sayın, savcı Öz’e tahliye edilmesi için adeta yalvarıyor. Dikkat çeken söz ise Sayın’ın “Bana 221. maddeye gireceğimi söylemiştiniz. Bu koşullarda gizli tanık olmayı kabul etmiştim” cümlesi.

Ümit Sayın’ın tahliyesi gecikince Savcı Öz’e başka metuplar da yazdığı belirtiliyor. Sayın’ın bu mektuplarda, “tahliye edilmemem halinde duruşmada herşeyi itiraf edeceğim” diye tehditte bulunduğu belirtiliyor. Daha önce Ümit Sayın’la aynı koğuşta kalan Prof. Dr. Emin Gürses “Savcı Öz’ün Ümit Sayın’a tahliye vaat ettiğini, “gizli tanık olmazsan 35 yıl yersin diyerek tehdit ettiğini söylemişti. Mektuplar Sayın’ın tahliye olabilmek için gizli tanık olduğunu ispatlamış oldu.

kaynak

29 Haz 2010, 07:03

1)Birinci Korfez Savasi:1990-1991
Ikinci Korfec Savasi: Ilk CIA 10 Temmuz 2002-Fiili baslangic Bağdat saati ile 20 Mart, 2003 saat 5:34 (9:34,19 Mart EST)

Otonom K.Irak Kurt Yonetimi /Ekim 1991, bagimsizligini ilan etti Ocak 2005

2)Turkiye'de 1990-2003 arasi ;

Mumcu olduruldu/Ocak 1993
Ozal ol(durul)du./Nisan 1993
Susurluk Hadisesi /Kasim 1996
Ozdemir Sabanci Olduruldu/Ocak 1996...Katili (!) M.Duyar Subat 1999'da olduruldu.
28 Subat Hadisesi/1997
K. esir alindi. (Aralik 1998)...(Sorgularinda Saddam baglantisi arandi (!).)
Hizir Ali Muratoglu Hocaefendi'nin katli /Mayis 1998
Azinlik Hukumeti Donemi (Ocak 1999-Mayis 1999)
A.Ocalan tutsak edildi. (Subat 1999)
Gulen Amerika'ya kacti. (Mart 1999)
Koalisyon Donemi (Mayis 1999-Kasim 2002)
AKP Iktidar oldu. (Kasim 2002)
Bayram Ali Ozturk Hoca Efendi'nin katli/Eylul 2006
Ergenekon Davasi basladi. (Temmuz-Ekim 2008)

Topluma onemli olcude etki eden basin-yayin ve is dunyasinda taslar yerinden oynadi.

Sabancilar daha bir notr gorunurken, yeni gelenlerle uzlasir gibi olurken, (Ozyegin-Sabanci yakinlasmasi gibi) ,Koclar ve Doganlar daha bir cephe alir duruma geldiler.
Dogan grubu , en cok hedefe gelen ve yipranan oldu.

Bu arada yeni isimler ortaya cikti:
Camiklilar,
Ozyeginler,
Bayraktarlar,
Topbaslar

Ki bircogu, Eczabisasi,Sabanci, Dogan'in onunde yer aldi Forbes listesinde.

Ergenekon Davasi :

Ust kademede olduklari cok acik isimlere dokunulamadi, dokunulmuyor.
Suleyman Sami Gundogdu Demirel (Napayim adamin adi bu),Tansu Penbe Ciller,Cevik Bir,Ahmet Mesut Yilmaz,Mehmet Agar...

A.Latif Sener, Mufut Gurtuna ,...bu gibi kisilerin gorevi stepne olmak midir?

1998-2005 yillari arasinda Mit musresari olan Atasagun, Ergenekon davasinda dinlenmis midir?

CHP'ye dunur olan Mehmet Eymur F Tipi yapilanmanin neresinde?Perincek'le didis(ir gorun)mesi nasil, neyin ifadesidir?

devam edebilir...

29 Haz 2010, 10:26
Eski üye

O koalisyon hükümetinin Kültür Bakanı kimdi? İstemihan talay mı, karıştırıyor muyum?

İşte o bakanın bastırdığı ilk kitaplardan biri de Moiz Kohen'in (Tekinalp) kitaplarıdır.

CHP'nin "gizli ajandası"...

29 Haz 2010, 14:55
Eskiden itibaren mesajları göster:  Sırala  
Yeni başlık gönder Başlığa cevap ver  [ 27 mesaj ]  Sayfaya git Önceki  1, 2, 3

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu foruma yeni başlıklar gönderemezsiniz
Bu forumdaki başlıklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı düzenleyemezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu foruma eklentiler gönderemezsiniz

Aranacak:
Geçiş yap:  

Furkan FM    |    Furkan 
Meclisi Forum    |    Gönüldostların buluşma noktası    |    İrtibat: Nemirullah Akıncı © Furkan FM

FURKAN DERGİSİ İBDA YAYINLARI İLMA DERGİSİ 

GÖLGE

Balık karnında hesap kendimle alışveriş,
Gözümde aralanan o hayalin peçesi,
Suskunlukta kayboluş, eriyiş ve tükeniş,
Uçsuz bucaksız sayfa ruhumun dilekçesi!

Salih MİRZABEYOĞLU

Haber videoları, web sayfamızın videolar bölümünde...